Et stort utvalg av lekeapparater

Utvalget av lekeapparater til utendørs bruk er ganske stort. Derfor er det ikke noe problem å enten erstatte noen av de eksisterende apparatene med nye eller innrede en helt ny lekeplass. Morsomme lekeapparater inspirerer barna, slik at de kommer seg ut, uansett vær og årstid. Med de riktige lekeapparatene vil barna være ute og leke fordi det er gøy og barn som har det gøy er mye enklere å ha med å gjøre resten av dagen.

Lekeapparater

Mange forskjellige lekeapparater

Et lekeapparat trenger ikke å være veldig avansert før det er morsomt for barna. Utvalget er stort og dere får kjøpt alt fra de helt enkle, som en vippefjær, til de mer avanserte, som de store «skyset». Disse er utformet som et piratskip eller en jungel. Hvilke apparater som skal være på lekeplassen kommer helt an på hva det er plass til og hva som er mulig rent økonomisk. De minste apparatene som finnes er de såkalte vippefjærene. De kan være utformet som det meste, men de mest vanlige er de som ser ut som en hane, en bil, båt eller hest. I dag kan de også fås som en tunnel, en speedbåt, en rakett eller en gondol. Med en litt spennende utforming blir disse fort en stor suksess hos barna, selv om selve lekeapparatet er ganske enkelt og tar liten plass.

Et annet enkelt, men morsomt lekeapparat til de yngre og litt eldre barn er en klatrestein. De finnes i flere ulike former og med mange forskjellige fargede knotter samt størrelser som passer til en barnehage. De litt større variantene passer kanskje bedre til skolen. Høyden på disse steinene varierer fra rundt 70 cm og opp til ca. tre meter. De fås som rene klatresteiner eller de kan være en del av større apparater med klatrestativer og husker. Fordelen med disse klatresteinene er at barna syns det er morsomt samtidig som det er lærerikt for dem og utvikler deres motoriske ferdigheter.

Huske lekeapprat

De mer avanserte lekeapparatene

Det finnes også mange lekeapparater som er en kombinasjon av flere leker. Dette er apparater som tar noe plass, men som på samme tid nesten er en garanti for at barna har det ekstra morsomt. Felles for disse er at de blir bygd i solide materialer og er så sikre som det går an å bli. De fleste apparater leveres med et fundament av betong og kan da kombineres med ulike leker.

Alt fra sklier til klatrevegger, broer, klatrenett og mye annet. Slike kombinasjonsapparater har den fordelen at de gir barna flere muligheter samtidig som dere kun trenger å forholde dere til et enkelt stativ. Mulighetene er mange og det er nesten kun plassen som avgjør hvor stort og avansert lekeapparat dere kan tilby barna.