Frisøropplæring

I mange anledninger legger vi mye tillit til frisøren vår. De fleste ønsker å se ekstra bra ut før viktige anledninger som konfirmasjoner, jubileer og bryllup. I frisørsammenheng er det ikke alltid enkelt å bare gjøre jobben om igjen om man driter seg ut. Om frisøren din plutselig står med en halv meter lang del av håret ditt i hendene når du kun skulle trimme tuppene, så er det ikke lett å endre dette.

Frisør

Lærlingtid

Det varierer hvor mye utdannelse man tar for å bli frisør. Man kan komme i gang med bare et halvt år, eller man kan ta inntil 2 år på skole. Etter det må man ha lærlingtid. Denne kan være fra 2 til 3,5 år før man kan ta svenneprøven. Mange frisørsalonger har til enhver tid inne lærlinger, i tillegg til sine faste ansatte frisører. De tilbyr også som oftest en billigere time om du velger å benytte en lærling i stedet for en av de faste ansatte. Med den lange lærlingtiden til frisører krever det tålmodighet å komme seg helt frem til ferdig utdannet frisør. Den lange utdannelsen, i tillegg til utfordringer med helseplager knyttet til frisøryrket, gjør at det er høyt frafall i yrket. Men får lærlinger muligheten til utfordringer i læretiden, ender de opp med å bli flinke og motiverte frisører.

Årlig oppdatering

Etter man er ferdig med utdannelsen og læretiden er frisøryrket et fag hvor det er viktig å holde seg oppdatert. Trender endrer seg fra sesong til sesong og mye fra år til år. Frisører må være i stand til å kunne behandle hår i henhold til trendene og kunne gi anbefalinger i forhold til dem. Det er da ikke uvanlig at salongene krever at frisørene holder seg oppdatert inntil flere ganger årlig for å kjenne de siste trendene, eller minimum med en årlig oppdatering. I tillegg til å vite hva trendene er kan det være lurt å få prøve seg på frisyrene før man står overfor en situasjon hvor en brudgom ber om den siste og mest kompliserte frisyren. Det kan være lite populært at bruden da blir et prøveobjekt og ikke kan stole på at resultatet blir bra for den store dagen.

Opplæringen til frisørene er ganske lang. Det tar minimum 4 år før man kan få tatt svenneprøven. En så lang utdannelse kan være en utfordring for mange. Det er da en fordel at man under lærlingtiden får prøve seg på det meste og får jobbe så likt som mulig til en utdannet frisør slik at man blir motivert til å gjennomføre.