Oolong er en unik type te

I en stressende og krevende hverdag, så er det ingen tvil om at vi mennesker både trenger og fortjener en liten pust i bakken. For mange så kommer denne daglige pausen akkompagnert av en kopp kaffe og en sigarett, men en kan fort påstå at det finnes et mye bedre alternativ der ute.

OOLONG TE

Ok, sigaretten er nok på vei ut de aller fleste steder, men de aller fleste tviholder fremdeles på kaffekoppen. Det er liksom essensielt, og dagen blir ikke helt den samme uten. Det er tross alt ingen andre typer drikk som kan gi deg samme effekt.

Det er der du dessverre tar skammelig feil. Det finnes nemlig flere typer te som kan ha like positiv effekt på din dag, og en mye mer positiv effekt på ditt liv, enn hva er tilfellet med kaffe.

Kaffe setter i gang systemet. Det gjør deg våken, men det får ofte magen og resten av systemet til å rumle. Kaffe er effektiv, men ikke alltid like bra for deg. Derfor skal vi prise oss lykkelige over det faktum at vi har Oolong te, en te som ikke bare gir deg et boost i hverdagen, men en te som også kan hjelpe deg med velvære og helse.

Hva er Oolong?

Det føles som om te blir mer og mer populært, selv i et land som Norge. Det er ingen tvil om at te er tingen i Storbritannia, men det er ofte reservert tiden etter jobb, en tid når ting roer seg litt ned og man bare kan synke ned i godstolen og kose seg med en kopp rykende varm te.

OOLONG TE historien

Det er en forskjell mellom britisk te og asiatisk te, det kommer man bare ikke utenom. Britisk te er først og fremst en drikk, men i Kina, så var te først og fremst medisin. Te var kjent over hele Kina som noe som kunne kurrere og helbrede.

I dag så vet de aller fleste at dette ikke er tilfellet. Te helbreder ikke alvorlige sykdommer, men diverse typer te kan utvilsomt få oss til å føle oss bedre i hverdagen. Oolong te er en slik type te.

Oolong er et begrep som omfatter cirka 2% av dagens te. Oolong er en tradisjonell kinesisk te som er en kombinasjon av grønn og sort te. Dette fører med seg en rekke helsefordeler, blant annet kan Oolong kan gi deg økt metabolisme og redusert stress nivå. I tillegg så er dette et organisk produkt, noe som er etterlengtet i dagens samfunn.

Helsefordeler med å drikke Oolong te

Mange har oppigjennom tidene hevdet at ting som mirakel-te er ekte. Vi er ikke med på denne tanken selv, men det kan ikke tviles på at det finnes forskjellige typer te som kan øke din velvære samt hjelpe din helse uten at du trenger å utsette din kropp for tabletter, sprøyter eller liknende.

Te er ikke en erstatter for medisin, men det kan være en god kompanjong. En av de aller beste teene for deg som er interessert i å forbedre egen helse, er utvilsomt Oolong te. Dette er en kjent kinesisk te med mange gode helsefordeler.

oolong-te-stekt

Oolong te kan, som allerede nevnt, potensielt øke din metabolisme samtidig som det reduserer ditt stressnivå, men det stopper ikke der. Oolong er nemlig kjent for å være en te som kan forhindre diabetes.

Dette betyr ikke at du er garantert å slippe unna denne sykdommen dersom du drikker nok Oolong te, men det er ikke til å komme unna at antioksidanter som finnes i denne typen te kan være meget effektive når det kommer til det å redusere blod sukker og insulin nivåer.

Er Oolong te dyrt?

Te er som sagt en kinesisk oppfinnelse. Den spredte seg til resten av Asia for sånn cirka 2 000 år siden, men det tok mye lengre tid før vi europeere kunne slappe av i godstolen med en rykende fersk kopp med Earl Grey, eller Oolong.

Vi måtte vente helt til 1500-tallet. Da kom te til Europa takket være en liten gjeng med portugisiske prester som hadde oppdaget hvor fantastisk denne lille drikken kunne være da de var på reise i Kina og Asia.

Dette betyr at teens historie i Europa ikke er like rik og enorm som hva tilfellet er i Asia, men det er ingen tvil om at vi Europeere også har utviklet en te-kultur i løpet av de siste 500 årene. Dette betyr at vi i dag kan få tak i de aller fleste typer te, også i land som Norge. Vi kan selvfølgelig også benytte oss av nettsider som Amazon.

Dette resulterer i at du kan kjøpe Oolong og all verdens andre typer te fra en hvilken som helst te butikk som f.eks https://harney.no/product-category/oolong-te/, noe du finner i alle større byer i Norge. Dersom du bor litt lenger ut på landet, så kan online butikker alltids brukes.

Oolong te er ikke dyrt og et sted mellom 100 – 200 kr er nok for en god mengde Oolong.

oolong

Hvor får jeg tak i Oolong te?

Oolong te (og for så vidt te generelt) var lenge sett på som eksklusivt og dyrt, men dette er heldigvis en mentalitet som tilhører fortiden. Te har lenge vært populært i Norge, noe som betyr at vi nå finner flere gode butikker som spesialiserer i te.

Disse butikkene er ofte kaffebutikker ettersom te og kaffe fremdeles har en tendens til å bli satt i samme bås, men du finner helt sikkert butikker som er 100% dedikert til te og andre asiatiske drikkevarer.

Dersom du bor i en mindre bygd, eller av forskjellige årsaker ikke har tilgang til en te butikk, så anbefaler vi deg å ta en kikk på nettet. Her finner du en hel haug av steder å kjøpe te fra, og du kan velge og vrake i det beste verden har å tilby.

Te blir ofte satt etter kaffe i den vestlige verden og det er det på tide å få en slutt på. Te kan gi deg de samme fordelene som kaffe uten noen av ulempene. Det eneste viktige, er at du finner den teen som passer best for deg. Det er en lang reise og vi anbefaler en lett start med Oolong. Om ikke annet så vil du føle deg merkbart bedre.