Mange med uren hud velger La Roche Posay

Uren hud, kviser og akne er for veldig mange et stort problem. Ikke bare føler de seg mindre vel på grunn av hvordan det ser ut, men det kan ofte være smertefullt.

uren-hud-la-roche-posay

Tenåringer og unge voksne er vant til å ha noe uren hud, dette er nesten forventet. Når uren hud og kviser går over til akne, så trenger man som regel andre behandlingsmetoder enn ved vanlige kviser. Man kan behandle hjemme med produkter fra for eksempel La Roche Posay som fås på apotek, eller oppsøke en hudspesialist eller en dermatolog. For anti-aging og retinol info, klikk her.

Uren hud som blir til kviser

Når personer har såkalt uren hud som utvikler seg til kviser, så betyr det ikke nødvendigvis at de ikke er flinke nok til å vaske huden sin. Urenheten skjer ved at man har en økning av hudens talgproduksjon. Videre så blir porene i huden tilstoppet på grunn av den økende talgproduksjonen fordi talgen hoper seg opp og kommer seg ingen vei.

Kviser er en betennelse i huden. Når talgen har hopet seg opp i porene oppstår det en betennelse som vises som kviser. Dette skjer i hudens små talgkjertler som en har både i og rundt ansiktet og på overkroppen som brystet og ryggen. Disse talgkjertlene vil man finne rundt små og fine hårene på disse kroppsdelene, og det er også derfor mange opplever at det er et hår midt i kvisen. Eller at man kan tro at håret i seg selv er årsak til kvisen.

Årsaken er ofte biologisk

Som nevnt over så oppstår kviser av økt talgproduksjon. Har man kjøpt et passende pleiende produkt fra La Roche Posay for å behandle kvisene, så betyr det ikke dermed at kvisene forsvinner for godt. Årsaken til økt talgproduksjon er hormonelle. Disse hormonene forårsaker også at man produserer flere hudceller.

Talg og hudceller ender opp med å blokkere porene, og dette fører til bakterier som igjen er med på å gi infeksjon og betennelse. Behandlende produkter fra La Roche Posay vil lindre hudens infeksjon, rengjøre området og dempe betennelsen. Den vil ikke kunne gjøre noe med det hormonelle som er årsaken til den urene huden.

Siden det er hormonelle endringer som ligger bak mye av det som gir ren hud og akne, så er det ikke så rart at tenåringer og unge voksne gjerne plages med dette. I den alderen er hormonene på høygir. Godt voksne kan også utvikle akne og kviser. Det kan være hormonelle endringer i kroppen som forårsaker dette som for eksempel menstruasjonen. Dette er også noe som er genetisk betinget. Hvis våre foreldre har vært plaget med uren hud og kviser, så er det nok dessverre en stor mulighet for at dette er noe en selv også får.

Andre ting som kan gi uren hud, kviser og akne og påvirke huden, er for eksempel:

 • Hormonelle endringer
 • Arvelig
 • Stress
 • Diett og kosthold
 • Tretthet og søvnproblemer
 • Forurensning og andre miljøfaktorer
 • Feil bruk av produkter til vask og rensing av huden
 • Manglende hygiene ved sengetøy med mer
 • Enkelte medisiner og medikamenter kan forårsake uren hud
 • Noen sminkeprodukter og manglende fjerning av sminke kan forårsake uren hud

Hvordan behandle problemet?

Det finnes flere måter man kan behjelpe huden og minimere kvisene. Det avhenger en del av i hvilken grad en er rammet. Man kan ha mild akne til kraftig akne. Derfor er det viktig at de behandles for den graden en har.

Få riktig hjelp til å velge behandling og produkter. Det er vel og bra å spørre de som arbeider i sminkeforretninger, venner eller google etter produkter, men det anbefales å snakke med de som kan hud og hudens utfordringer.

Apotekene har ansatte som er opplært til å hjelpe kundene med å finne riktige produkter. De selger blant annet hudpleieprodukter fra La Roche Posay, som er spesialprodukter til både sensitiv og uren hud. Opplæringen de har er både av medisinsk art og på hvert enkelt produkt. Når apotekenes ansatte skal veilede kundene om hvilke produkter som de anbefaler, så kan det være et spesielt produkt fra La Roche Posay eller fra et annet merke de fører. Dette avhenger fra individ til individ.

Andre steder man kan få god og riktig hjelp er hos fastlegen, hud- og hudpleiespesialister som dermatologer. Man anbefales gjerne å oppsøke medisinsk hjelp hvis en har akne av medium eller alvorlig art.

 • Ved mild akne kan man benytte seg av reseptfrie produkter fra for eksempel La Roche Posay, som selges på de fleste apotek.
 • Ved moderat til kraftig akne så vil det mest sannsynlig være hensiktsmessig med spesielle kremer som fås på resept.
 • Har man kraftig utbrudd av akne så vil en ønske å få resept på en tablettkur som ofte vil redusere utbruddet i stor grad.

Få kontroll over fet hud med La Roche Posay

Hva kjennetegner fet hud?

 • Kviser
 • Blank og fet hud
 • Sorte prikker

Man kan forebygge at den fete huden bryter ut med masse viser. Riktig pleie av huden kan gjøre en stor forskjell. Det som er viktig er at man bruker produkter som er ment for hudtypen en har, og ikke minst at man følger anvisningene. La Roche Posay har en egen serie for fet og uren hud og produkter til alle fasene i pleien. Det er ikke nok å bare smøre på en krem, og så forvente at jobben er gjort.

la-roche-posay

 • Huden må renses to ganger med renseprodukt ment for dette. Det vanlige er morgen og kveld.
 • Etter at huden er renset så må man påføre egnet krem, serum eller salve

Hudpleieserien til La Roche Posay som er ment for fet og uren hud, heter Effaclar. I denne serien finner man også blant annet sminke fjerner som også anbefales hvis en bruker sminke i det daglige.

Andre viktige ting en også bør huske, er å ikke klemme på kvisene. Det er vanskelig å motstå klemming av hudormer og kviser, men dessverre kan dette gjøre betennelsen verre. I tillegg kan man få arr som ikke går bort. For de som bruker sminke, så er det å velge produkter som ikke skal tette igjen porene i huden.

Solkrem er viktig av flere årsaker

Er man utsatt for solen, så bør man smøre på et lag med solkrem ment for ansiktet. Ikke bare er dette viktig for å forhindre utviklingen av kreft, men kan også hjelpe i kampen mot kviser og uren hud. Sol og UV stråler kan gjøre store skader på huden og det trenger ikke være direkte sterk sol. En kan forhøre seg på apoteket om gode solkremer for fet og uren hud, og apotekene fører merker laget av dermatologer. Disse sol-produktene vil passe godt inn sammen med daglig hudpleie som rens med mere.

Hva har solkrem med uren hud å gjøre? Mange antar jo at jo mer stekt en blir av solen på kvisene, jo raskere forsvinner de. At solen tørker ut den urene huden. Det er på en måte sant da det ytre urene på huden tørkes ut og blir mindre synlig. Det solen derimot gjør er at det øverste laget av huden kan bli tykkere av soleksponering. Tykkere øvre hudlag betyr at produksjonen av talg øker. Økt produksjon av talg medfører ofte til mer uren hud og dannelse av kviser. Så derfor anbefales det å bruke egnet solkrem fra La Roche Posay, Cliniderm eller Cosmica, som alle kan fås på apotekene.

Kilder: