Forbrukslån for studenter

Kan jeg ta forbrukslån som student? Hva er forskjellen på studielån og forbrukslån?

Forbrukslån for studenter

Hva er studielån?

De fleste norske studenter trenger å ta studielån under studiene sine. Skal man helt unngå studielån, må man enten jobbe ganske mye, hvilket sjelden gir tid til den fordypelse, som de fleste studier krever- eller så er man en heldiggris, som kan få støtte fra foreldre.

Studielån får man fra den offentlige lånekassen, og det blir behovsprøvd mot studentens egen økonomi. Det vil si at du får det beløpet, som lånekassen vurderer at du trenger som grunnlag for å ha akseptable utdanningsmuligheter og livsgrunnlag under studiene. Lånet blir utbetalt hver måned, og du kan lese mere om studielån i på Lånekassens nettside.

Har jeg behov for et forbrukslån?

Om du har en godt betalt studiejobb, eller klarer å holde utgiftene dine veldig lave, går det kanskje bra uten annet enn studielån. Har du minus på brukskontoen hver måned, bør du nok gå gjennom budsjettet ditt før du tar forbrukslån for å dekke underskuddet. Du finner våre sparetips spesielt til studenter her.

Er det enkelte måneder, hvor du trenger litt mere romslig økonomi, kan et forbrukslån være greit å overveie. Ved studiestart og nytt studiesemester er det ofte en del utgifter til studiemateriale. På noen utdannelser kan denne utgiften være ganske høy. Da kan det være bra å ta et forbrukslån, slik at du har råd til å kjøpe det materialet du trenger, for å få mest ut av studiet ditt. Studiet er en investering i framtiden, slik at du kan få en bra jobb og god lønn, og dermed lønner det seg å få mest mulig ut av studieårene dine. Det gjør du best om du er velforberedt og har oppdatert studiemateriale.

Har du fått en uforutsett utgift, kan det også være nødvendig med et ekstra forbrukslån på dagen. Kanskje kom du til å helle kaffe i tastaturet på laptoppen, slik at den kræsjer og du trenger ny, kanskje trenger du innskudd til studiebolig. Da kan et forbrukslån dekke utgiften.

Hva er fordelen med forbrukslån for studenter?

Som student har du vanligvis ikke mange lånemuligheter. De fleste studenter har en relativt lav innkomst, og har sjeldent egen eiendom, som kan brukes som sikkerhet for lån. Med et forbrukslån kreves det ikke sikkerhet eller tredjepartskausjonist, og du kan få forbrukslån fra den dagen du fyller 18. Du kan lese om kravene for å få ta forbrukslån her.

En annen fordel med forbrukslån er at det er rask behandlingstid. Dette er ofte viktig, når det gjelder uforutsette utgifter. Da er det greit å få lånet inn på kontoen fort, slik at du ikke søler bort verdifull studietid. Med forbrukslån kan du oftest få pengene du trenger fra dag til dag.