Leverandører av bildeler trenger omdømme

Omdømme er like viktig for leverandører av bildeler som av andre varer. Om du selger dine produkter på nett eller i butikk må kundene ha tillit til det du leverer.

Vi bytter ikke ut viktige deler på bilen vår om vi ikke vet at de nye delene vil fungere. Derfor er nye leverandører av bildeler på nett nødt til å ha stor fokus på hva slags omtale de får av sine kunder. Det er ikke mange negative tilbakemeldinger som skal til før nye potensielle kunder velger andre løsninger.

Uoriginale bildeler

Nettleverandører av bildeler og omdømme

Nye nettleverandører må forholde seg til at det er en nær sammenheng mellom salg av bildeler og omdømme. Service og presise leveranser er viktig for at de skal etablere en kundebase. Selv om prisene er lave på nett er det en stor utfordring for nettleverandørene at eksisterende butikkjeder som selger uoriginale deler er veldig godt etablerte i markedet.

Mange har i flere tiår handlet deler for gode priser i disse kjedene og flere av dem har vokst seg ganske store med bildeler som opprinnelige varesortiment. Vi nordmenn er lojale til leverandører vi har gode erfaringer med. Dette er hva internasjonale leverandører må slite med. Fordelen de har er enda lavere priser og enda større marked på grunn av internasjonal satsing.

Merkeleverandører trenger også omdømme

Men det er ikke bare leverandører av uoriginale deler som har disse utfordringene. Merkeleverandører trenger også omdømme. Om vi stadig får montert dårlige deler i bilene våre av merkeleverandører mister vi også tilliten til dem. Det skjer også fra merkeleverandørene at de til tider sliter med noen av sine deler og med noen av sine modeller. Når merkeleverandørene får slike utfordringer, har de midler til å trekke tilbake modeller eller deler fra markedet og løse dette med god service. Men ikke alle lykkes hele tiden.

Til tider får noen omdømmeutfordringer som kan gi salget en kraftig knekk og gjøre at folk er åpne for alternative løsninger som uoriginale bildeler fra butikk eller nett. Hvis det er kvalitetsdeler til bil du ser etter, så kan jeg anbefale nettbutikken www.AUTOdeler.CO.No

Uoriginale deler versus originale deler fra annen leverandør

Det finnes mange bra uoriginale bildeler å få kjøpt som er benyttet av profesjonelle og amatørmekanikere i årevis. Disse har vært å få kjøpt hos større kjedebutikker som har bygd opp sin virksomhet med å tilby et rimelig alternativ til merkedeler. I noen tilfeller er uoriginale deler et like godt alternativ som merkedeler og i andre tilfeller er det godt nok. Nå har nettleverandører tatt opp konkurransen.

Noen av disse nettleverandørene kan også skilte med at de selger de samme delene som merkeleverandører. Bilprodusentene bruker ofte underleverandører for deler på bilene og disse produseres også for andre markeder, i tillegg til for bilprodusentene, og tilbys ofte for salg hos andre leverandører. Delene er stort sett merket annerledes av bilprodusentene og det kan være en utfordring å bekrefte at delene er de samme.

Men i disse tilfellene er delene som selges via underleverandøren av samme kvalitet som merkedeler. I noen tilfeller er disse bedre enn uoriginale deler. Det du må spørre deg om er hva du trenger. Nye EU regler tillater hvem som helst å produsere deler til bilen din. Det er nå opp til merkeverkstedene å påvise at uoriginale deler ikke er av god nok kvalitet for å kunne bestride garantien på bilen din. Men det krever litt mer av deg for å være sikker på at du får de riktige delene og av den kvaliteten som kreves for å ivareta garanti.

Butikksalg av uoriginale deler

I flere år har vi hatt større butikkjeder som selger oss rimelige uoriginale deler. At vi nå også tilbys uoriginale deler på nett gjør utvalget større for oss, men det krever også mer av oss for å få tak i de riktige delene. Butikkene har over flere år etablert et godt omdømme og vi stoler på kvaliteten de leverer. Det er nå opp til nettleverandørene å etablere et like bra omdømme for å kunne konkurrere på samme nivå.

Omdømmet til leverandører av bildeler er like viktig for nettleverandører som det er for de som selger deler gjennom butikk eller fra bilprodusent.