Hvordan du kan få hvitere tenner

Mange har komplekser i forhold til misfargede tenner. Spesielt er dette et problem som er vanlig blant røykere. Mange røykere er så sjenert overfor tennene sine på grunn av misfarging, at de unngår å smile.

Tannbleking hjemme

Om de likevel skulle være så uheldige å smile, så vil mange synes dette er så pinlig at de dekker til smilet sitt med hånden. Om man er plaget av misfargede tenner, så har man anledning til å kjøpe produkter for å få hvitere tenner på nett. Disse produktene kan man kjøpe med nødvendige instruksjoner for hvordan man skal utføre blekingen på best mulig måte.

Men man bør undersøke litt før man setter i gang på egen hånd. Det finnes noen situasjoner som tilsier at man bør rådføre seg med en tannlege før man forsøker tannbleking. Det er ikke alltid man vil oppnå at man kun får hvitere tenner. I noen tilfeller bør man få sjekket et par ting i forkant. Hvis man oppdager at man er i gruppen som bør sjekke i forkant, så bør man kontakte en tannlege som kan bistå med dette.

Man kan kjøpe produkter for bleking av tenner på nett

Du finner det du trenger for å bleke tennene dine på nett. Dersom du følger instruksjonene som følger med, så kan du utføre denne prosessen selv. Men som med andre produkter man ikke er kjent med, så bør du ikke avvike fra instruksjonene, da du da ikke har kontroll over produktenes funksjon ved avvik. Selv om man kan kjøpe alle produktene på nett og utføre blekingen av tennene selv, så bør du sette deg inn i hvilke utfordringer eller forberedelser man kan oppleve i sin jakt på hvitere tenner.

Bør hvite om noen ting før man setter i gang

I visse situasjoner vil ikke blekemidlene fungere akkurat som du forventer. For å unngå å havne i en slik situasjon, bør du vurdere om du er i gruppen som potensielt ikke får et perfekt resultat. For eksempel bør man vurdere om man har plomber som er synlig plassert. De fleste typer plomber reagerer ikke på samme måte som tannemaljen når de blir utsatt for bleking.

Hvis man har mye synlige plomber, så kan man ende opp med at tennene ikke blir jevnt bleket. Et annet tilfelle hvor man vil få fargeforskjeller, er om man har tannstein. Tannstein forhindrer tannemaljen under tannsteinen å bli bleket. Man bør derfor fjerne tannstein før man starter prosessen hvis man vil unngå at man får misfarging når tannsteinen senere blir fjernet. Noen kan også oppleve ubehag om man benytter produktene annerledes enn instruksjonene indikerer.

Hvis man er usikker, bør man rådføre seg med sin tannlege for å få utført tannblekingen hjemme på best mulig måte.

Tannbleking gir hvite tenner

Be en tannlege om råd om du er usikker

Hvis man føler at man befinner seg i en gruppe hvor resultatet kan være usikkert, er det lurt å rådføre seg med sin tannlege før man starter prosessen med å bleke tennene. Tannlegen kan gi deg noen råd i forhold til dette. Hvis du fortsatt er usikker, bør du vurdere å la tannlegen hjelpe deg med prosessen.

I noen tilfeller bør dette gjøres i samarbeid med en tannlege

Om man ønsker det, kan man utføre tannblekingen hos tannlegen for å være sikker på at resultatet blir så bra som det kan bli. Selv om man velger å utføre prosessen sammen med tannlegen, så vil man kunne gjøre deler av prosessen selv hjemme.

Mange tannleger utfører første del av blekingen sammen med deg på tannlegekontoret, og resten av prosessen utfører du selv hjemme. Det er bedre å bruke noen ekstra kroner på å få råd fra tannlegen din enn at du får et resultat du ikke er fornøyd med.